Prozor - Rami odobren projekt od EU: Milijun eura za veslačke centre

01.08.2017. 10:11 / Izvor: Akta.ba
Prozor - Rami odobren projekt od EU: Milijun eura za veslačke centre

Ovih dana općina Prozor – Rama službeno je obaviještena da je projekt „Veslački centri – zajednički zaveslaji“ odobren za sufinanciranje sredstvima Europske unije.

Ovih dana općina Prozor – Rama službeno je obaviještena da je projekt "Veslački centri – zajednički zaveslaji" odobren za sufinanciranje sredstvima Europske unije. Riječ je o projektu vrijednom za ovu općinu nešto preko milijun eura, a rezultat projekta biti će izgrađen smještajni kapacitet za oko 50 osoba.  
 
Ovo je već treći projekt prekogranične suradnje koji je odobren općini Prozor-Rama. Do sada su realizirani projekti "Od jezera do jezera" i "Staza Gospi Sinjskoj". Projektom „Od jezera do jezera“ stvoren je veslački centar na Ramskom jezeru te značajno poboljšani uvjeti za razvoj turizma, posebno na Ramskom jezeru. Novi, treći po redu odobreni projekt "Veslački centri – zajednički zaveslaji" zapravo je nastavak projekta "Od jezera do jezera". Oba ova projekta realiziraju se zajedno sa gradom Vrlikom u Hrvatskoj, koji će kao partner u projektu također praviti smještajni kapacitet na Peručkom jezeru.

Ukupna vrijednost projekta Veslački centri – zajednički zaveslaji je dva milijuna eura, od čega općinu Prozor – Rama pripada milijun eura.  Od Europske komisije je predviđeno financiranje 85% od vrijednosti projekta, dok će 15% financirati partneri u projektu.

Vodeći partner na ovom projektu je općina Prozor-Rama. Ostali partneri su Agencija za lokalni razvoj Prozor-Rama, te partner grad Vrlika i Vrla d.o.o. iz Republike Hrvatske. Na listi prihvatljivih projekata, od njih više od 100, projekt općine Prozor-Rama i Vrlike rangiran je na visokom 6. mjestu. Do kraja godine očekuje se potpisivanje ugovora za projekt.

Prekogranična suradnja bi kroz ovaj Projekt smanjila negativne učinke granica kao administrativnih, pravnih i fizičkih zapreka, riješila zajedničke probleme i iskoristila neiskorištene potencijale. U praksi to znači jačanje turističke ponude kroz prekogranični pristup i omogućavanje boljeg upravljanja kulturnom i prirodnom baštinom i njihovog održivog korištenja. Ovaj projekt će imati višesturki učinak, a to je prije svega stvaranje novih radnih mjesta te razvoj turizma i veslačkog sporta. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije