Prvi gosti na proljeće u turističko-rekreativnom kompleksu na Manjači

Investicije / PROJEKTI

Prvi gosti na proljeće u turističko-rekreativnom kompleksu na Manjači

16.02.2020. 12:26 / Izvor: Fena

Turističko-rekreativni kompleks na Manjači, kod Banje Luke, ovog proljeća, primit će prve posjetioce, najavljeno je iz gradskog Centra za razvoj poljoprivrede i sela. 

Na platou Manjače planirana je izgradnja vikend-naselja, hotela, sportskih terena i drugih pratećih objekata. Na tom prostoru nalaze se veliko i malo jezero te nekoliko ponornica. 

Iz Turističke organizacije Banja Luka ističu da će ovaj turistički kompleks pružiti sadržaje od adrenalinskog, avanturističkog i sportskog do izletničkog turizma i uživanja u prirodi.

" Riječ je o jedinstvenom i inovativnom projektu koji bi trebalo da poboljša i proširi turističku ponudu Banje Luke, s obzirom na to da se Manjača nalazi svega 22 kilometra od centra grada. Izvanredna lokacija i izletište ne bi samo dobro došli gostima i turistima, nego i domaćim građanima koji će nadomak grada imati ugodno mjesto za odmor i rekreaciju.", rekla je Irena Radojević, direktorica Turističke organizacije Banja Luka. 

Do sada je sprovedena akcija čišćenja i uređenja jezera i bit će nastavljena i ovog proljeća, a uskoro će biti potpuno završena tri prostora za smještaj i odmor posjetilaca, ukupnog kapaciteta oko 600 ljudi. 

"Zajedno s partnerima u ovom poslu, Turističkom organizacijom Banja Luka i Gradskom razvojnom agencijom, razradili smo nekoliko projekata za koje smo aplicirali Gradskoj upravi, Vladi RS i međunarodnim organizacijama.", naveli u Centru za razvoj poljoprivrede i sela.

Dodaju da su od Vlade RS dobili kontejnere koje planiraju prefabrikacijom pretvoriti u bungalove, odnosno smještajne kapacitete, kako bi gosti mogli boraviti i po nekoliko dana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije