Radi se na iskopima temelja Klinike za dječje bolesti u Mostaru

22.01.2021. 11:25 / Izvor: Fena
Radi se na iskopima temelja Klinike za dječje bolesti u Mostaru

Vrijednost ugovorenih radova je 17,5 milijuna maraka, a novac je osiguran iz Saudijskog fonda. Rok za završetak radova je 16 mjeseci.

Radovi na izgradnji zgrade Klinike za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar službeno su započeli 7. prosinca prošle godine i trenutno se radi na iskopima temeljne konstrukcije buduće zgrade.

"Trenutno radimo na iskopima temeljne konstrukcije buduće zgrade Klinike za dječje bolesti. U tijeku je izrada podložnih betona, formiranje armaturnih koševa temeljne konstrukcije. Predhodno smo imali pripremne radove koji su se odnosili na izmještanje postojećih instalacija, usuglašavanje podzemnih instalacija i objekata u okruženju. Tako da smo sada otvorili gradilište sa širokim iskopom građevne jame, podrumskih prostora dječje klinike", kazao je za Fenu voditelj projekta izgradnje zgrade Klinike za dječje bolesti ispred SKB-a Mostar Robert Glibić.

Što se tiče dinamike izvođenja radova, Glibić navodi kako im vremenske prilike u ovom razdoblju otežavaju izvođenje trenutnih radova, ali da će objekt završiti u planiranom razdoblju.     

Inače, Ugovor o izgradnji nove zgrade Pedijatrije potpisali su krajem lipnja u Mostaru ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ante Kvesić i Josip Kožul uime izvođača radova tvrtke "A3".

Vrijednost ugovorenih radova je 17,5 milijuna maraka, a novac je osiguran iz Saudijskog fonda. Rok za završetak radova je 16 mjeseci.

Kako je ranije istaknuto staru zgradu Pedijatrije bilo je nemoguće rekonstruirati i stoga su se odlučili na izgradnju nove zgrade koja će se prostirati na 9.000 kvadrata i imat će 200 kreveta, duplo više nego sada.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije