Radi se na realizaciji plana da Hrasnica ponovo bude vodeći sportski centar

26.12.2017. 10:12 / Izvor: Fena
Radi se na realizaciji plana da Hrasnica ponovo bude vodeći sportski centar

Olimpijci BiH u svom radu susreću se s brojnim izazovima a jedan od njih je i mjesto za adekvatno treniranje.

Olimpijci BiH u svom radu susreću se s brojnim izazovima a jedan od njih je i mjesto za adekvatno treniranje. Olimpijski komitet aktivno traga za rješenjima, a jedno od njih vidi u sarajevskom naselju Hrasnica.

Generalni sekretar Said Fazagić Olimpijskog komiteta BiH posjetio je prostorije Javnu ustanovu za kulturu, sport i rekreaciju u Hrasnici kako bi se upoznao s trenutnim stanjem u toj ustanovi. Zanimalo ga je šta je potrebno uraditi da bi se taj centar stavio u svrhu priprema najelitnijih sportista Bosne i Hercegovine.

Direktor JUKSR-a Enes Bešović izjavio je da se taj plan u potpunosti poklapa s ambicijama tog Centra koji već neko vrijeme radi na realizaciji plana da Hrasnica ponovo postane vodeći sportski centar.

"S obzirom da veliki broj infrastrukture već postoji, neophodno je izvršiti modernizaciju kako bi dobili savremeni sportski kompleks koji je neophodan ovom gradu", izjavio je Bešović.

Dodao je i da centar već ima adekvatne uvjete za odbojku, košarku, borilačke sportove i nogomet, te da je baš na hrasničkim nogometnim terenima reprezentacija BiH spremala nastup na Mundijalu u Brazilu.

"U izradi smo master plana, koji podrazumijeva izgradnju velikog nogometnog terena s umjetnom travom, kupovinu tzv. balona kojim bi se natkrio postojeći teren za mali nogomet s umjetnom travom, izgradnju tartan staze, terena za tenis, novih svlačionica i tribine koja bi imala prateće sadržaje. Hrasnica je velika prilika za BiH olimpijce", naveo je Bešović.

U hrasničkom sportskom centru već godinama unazad se bruse trofejni sportisti i olimpijci. Tu se trenutno spremaju dva najtrofejnija bh. boksera koji su ujedno i olimpijci Adem Fetahović i Džemal Bošnjak koje trenira selektor reprezentacije BiH Almedin Fetahović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije