Investicije / URBANIZAM

Radi se urbanistički projekt turističke zone "Karaotok"

04.03.2021. 11:29 / Izvor: Akta.ba

Vlada HNK-a je naglasila kako je, zbog krize koju je izazvala pandemija koronavirusa, ovogodišnji proračun u odnosu na prošlu godinu umanjen za oko 17 mil KM, a javni prihodi od početka godine manji su za oko 15%.

Iz resora Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta donesen je niz odluka među kojima je odluka o izdvajanju ukupno 500.000 KM za potporu športu. Također, donesena je odluka o izdvajanju ukupno 500.000 KM za potporu kulturi. Usvojena je i Odluka kojom se odobrava izdvajanje 220.000 KM za Radioteleviziju Herceg-Bosne.

Vlada je usvojila Odluku kojom je odobreno 850.000 KM za rekonstrukciju, investicijsko održavanje i dogradnju zgade Skupštine HNK, te nabavu opreme.

Vezano za rad Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Vlada je usvojila Program utroška 55.000 KM za aktivnosti vezane za provedbu Prostornog plana HNK.

Budući da je ranije donesena Odluka o pristupanju izradi urbanističkog projekta turističke zone Karaotok u sklopu područja posebnih obilježja za područje od značaja za HNK Park prirode Hutovo blato, na jučerašnjoj sjednici usvojena je odluka i odobrena su potrebna sredstva za provedbu izbora nositelja izrade urbanističkog projekta Karaotok.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije