Radojičić: U projekte vodovoda na selu do 10 miliona KM

28.03.2019. 10:51 / Izvor: SRNA
Radojičić: U projekte vodovoda na selu do 10 miliona KM

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je planirano da u ovoj godini bude izdvojeno do 10 miliona KM za kapitalne projekte izgradnje vodovoda, uglavnom na seoskom i prigradskom području.

Gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić rekao je da je planirano da u ovoj godini bude izdvojeno do 10 miliona KM za kapitalne projekte izgradnje vodovoda, uglavnom na seoskom i prigradskom području.

"Mnogo poljoprivrednika se žali na problem vodosnabdijevanja od Radosavske, Slavićke, potkozarskih sela, Manjače, Jagara, Česme. Mislim da će rješavanje ovog problema pomoći ostanku na selu", rekao je Radojičić juče novinarima u Banja Luci, nakon skupa koji je za poljoprivrednike i predstavnike savjeta mjesnih zajednica iz ruralnog i prigradskog područja Banja Luke organizovao Centar za razvoj poljoprivrede i sela.

Radojičić je naveo da pomoć i podrška selu i ruralnom razvoju nije samo podsticaj za poljoprivredu, ističući da su ove i prošle godine mnogo veća sredstva namijenjena za infrastrukturu.

On je rekao da je ove godine za podsticaje u poljoprivredi na području Banja Luke planirano 1,1 milion KM.

Direktor Centra za razvoj i unapređenje sela Draško Ilić rekao je da je na ovom skupu predstavljen plan i program Centra za ovu godinu, te pravilnici koji regulišu dodjelu podsticajna koje je ove godine grad Banja Luka izdvojio direktno za podršku poljoprivrednoj proizvodnji u iznosu od 1,1 milion KM.

"Ovaj iznos nije fiksan jer određeni prihodi u gradu Banja Luka i rebalans mogu uvećati ova sredstva.", istakao je Ilić.

Ilić je dodao da grad Banja Luka preko Centra za razvoj i unapređenje sela pomaže poljoprivrednicima.

"Gradske službe počele su izradu strategije ruralnog razvoja kojim bi se definisali pravci razvoja i unapređenja seoskog područja, a nizom projekata omogućili bolji uslovi za život i zaustavio odlazak mladih sa sela.", kaže Ilić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije