Investicije / BOSNA I HERCEGOVINA

Radove na autoputu od Prnjavora do B. Luke započeti u roku od 28 dana

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da izvođač radova na dionici autoputa od Prnjavora do Banjaluke ima obavezu da u roku od 28 dana započne radove.

18.08.2014. 09:26 / Izvor: Večernje novosti

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da izvođač radova na dionici autoputa od Prnjavora do Banjaluke ima obavezu da u roku od 28 dana započne radove.

Čubrilović je, izrazivši zadovoljstvo dinamikom izgradnje autoputa Doboj - Banjaluka, naveo da je Evropska investiciona banka /EIB/ ovih dana uplatila avans konzorcijumu koji gradi autoput.

"Veoma je važno da je na izgradnji autoputa angažovan značajan broj podizvođača i radnika iz Srpske. Još prošle godine završen je međunarodni tender, ali predugo smo čekali proceduru ratifikacije na nivou zajedničkih organa BiH", rekao je Čubrilović za "Večernje novosti".

Prema njegovim riječima, Srpska je od 2006. godine uložila oko 1,5 milijardi KM u putnu infrastrukturu, a od 2007. do 2012. godine rehabilitovano je više od 1.100 kilometara magistralnih i regionalnih puteva.

On je dodao da je Evropska komisija potvrdila da će početkom sljedeće godine raspisati međunarodni tender za izgradnju mosta preko Save kod Gradiške i pristupnog puta na teritoriji Hrvatske.

Čubrilović je podsjetio da Republika Srpska već godinama ima rezervisana sredstva za izgradnju tog mosta.

On je rekao da su avgustovske poplave nanijele štetu magistralnim i regionalnim putevima u iznosu od oko dva miliona KM, podsjetivši da su majske poplave i klizišta pričinili štetu od 148,5 miliona KM.

Kada je riječ o željezničkoj infrastrukturi, Čubrilović je naveo da su u avgustovskim poplavama najveća oštećenja pričinjena na željezničkim stanicama Čelinac, Jošavka, Šnjegotina i Bijeli Potok, dok je procijenjena šteta oko milion KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije