Radovi na izgradnji podzemne garaže i multifunkcionalnog trga ušli u završnicu

28.12.2019. 08:18 / Izvor: Akta.ba

Radovi na izgradnji podzemne garaže i multifunkcionalnog trga počeli su 25. marta ove godine i ušli su u samu završnicu.

Radovi na izgradnji podzemne garaže i multifunkcionalnog trga počeli su 25. marta ove godine i ušli su u samu završnicu. 

Plato je u potpunosti popločan, izvršeno je njegovo čišćenje i pranje, a završeno je i hortikulturno uređenje. Sljedeće sedmice očekuje se ugradnja mobilijara na dječijem igralištu. U podzemnoj garaži, koja ima dvije etaže i 155 parking mjesta, u toku je iscrtavanje mjesta za parkiranje.

Svi radovi će završiti do kraja ove godine.

Također, puštena je u rad saobraćajnica oko platoa iznad podzemne garaže prekoputa Vijećnice.

U odnosu na raniji režim saobraćaja na ovoj lokaciji, sada je saobraćaj iz ulice Avdage Šahinagića preusmjeren desno, oko platoa i garaže, a vozila se na semaforu uključuju na Novi most Vijećnica. Na ovaj način ni stanari ulice, a ni vozači nisu saobraćajno ugroženi u odnosu na raniji režim.

Sve ove izmjene u skladu su sa ranije usvojenim Urbanističkim projektom koji je radio Zavod za planiranje KS. Osim toga, proširen je i popločan i postojeći trotoar uz Miljacku čime je dio od Šeher-ćehaijine ćuprije pretvoren u mini šetalište.

Vrijednost ove investicije je preko šest miliona konvertibilnih maraka, a Općina Stari Grad je finansira kreditnim sredstvima Saudijskog fonda za razvoj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije