Radovi na poddionici Buna – Počitelj teku planiranom dinamikom

19.07.2019. 12:35 / Izvor: Akta.ba
Radovi na poddionici Buna – Počitelj teku planiranom dinamikom
OTVORI GALERIJU

Radovi na poddionici Buna – Počitelj su počeli u kolovozu prošle godine, a rok za njihov završetak se očekuje početkom 2020. godine.

Radovi na poddionici autoceste na Koridoru Vc Buna – Počitelj odvijaju se planiranom dinamikom. Objekti koji su do sada završeni su potputnjak Bivolje Brdo, jedan životinjski prolaz, i natputnjak Grabovina.

"Trenutno se izvode zemljani radovi, primarno iskopi i nasipi, na cijeloj trasi, uključujući površinu odmorišta Rotimski potok. Na objektu prolaza za životinje izvode se AB radovi, a na objektu natputnjaka Kevčić pripremni radovi i iskopi za temelje. Također paralelno se izvode i propusti vanjske odvodnje i ostale potporne AB konstrukcije na trasi", kazao je Antonio Križanac, šef projekta na poddionici Buna – Počitelj.

Radovi na poddionici Buna – Počitelj su počeli u kolovozu prošle godine, a rok za njihov završetak se očekuje početkom 2020. godine.

Poddionica Buna - Počitelj je duga 7,2 km i dio je dionice autoceste na Koridoru Vc Mostar jug – Počitelj. Locirana je na geološki  izuzetno povoljnom i relativno ravnom terenu te ne predstavlja tehnički zahtjevan projekt i smatra se jednom od jednostavnijih dionica na cijelom koridoru.

Trasa ove poddionice prolazi kroz čapljinsku, a manjim dijelom i kroz mostarsku općinu. Svojim položajem ne presjeca gušće naseljena područja, prolazi iznad kanjona rijeke Neretve u blizini nekoliko naseljenih mjesta i završava neposredno ispred petlje Počitelj. Od objekata na trasi se nalaze dva natputnjaka, jedan podputnjak, dva prolaza za životinje i dvostrano odmorište Rotimski potok.

Radove na izgradnji izvodi domaća kompanija Hering d.d. Široki Brijeg, a nadzor nad gradnjom vrši kompanija Aecom S.L.U. iz Španjolske.

Vrijednost ugovora za izgradnju je 25.692.383,53 eura sa PDV-om, a sredstva su osigurana putem Europske banke za obnovu i razvitak (EBRD).

Poddionica Buna – Počitelj nadovezuje se na poddionicu Počitelj – Zvirovići gdje radovi kreću sredinom kolovoza.

Također u tijeku su radovi na rekonstrukciji regionalne ceste od Tromeđe do Zvirovića koja je ujedno i pristupna cesta autocesti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije