Investicije / PROJEKTI

Radovi na rekonstrukciji stare marine u Trebinju privode se kraju

19.10.2018. 08:40 / Izvor: Akta.ba

Radovi na rekonstrukciji starog doka neposredno uz zidine Starog grada privode se kraju. U proteklom periodu izvođač radova rekonstruisao je dio zidina, izgradnja čamaca je završena, u toku je postavljanje pametne klupe na ovoj lokaciji, piše radiotrebinje.

Kako je pojasnio Miljan Vuković, koordinator projekta, u toku su radovi na poslovima čišćenja prilaza od istočne kapije Starog grada do doka, gdje će u narednih sedam dana biti porinuto 10 lađa, koje je izgradio trebinjski majstor.

"U pitanju su tradicionalne trebinjske lađe, koje su nekada plovile Trebišnjicom i to će biti novi sadržaj za turiste ali i za sve naše sugrađane. U okviru rekonstrukcije predviđeno je i postavljanje  nove rasvjete i alki za vezivanje čamaca", kaže Vuković.

Rekonstrukcija se sprovodi u okviru  projekta prekogranične saradnje „Život na granici BiH i Crne Gore – Stare staze bezvremenog nasljeđa i tradicije“, koji provodi Kulturni centar sa partnerima iz crnogorskih opština Nikšić i Plužine.

Miljan Vuković kaže da je cilj projekta da se kulturna baština na ovim prostorima ne tretira kao potrošačka kategorija, nego kao razvojna komponenta svake zajednice.

U okviru istog projekta nedavno postavljen veliki led ekran na objekat Kulturnog centra u Trebinju.

Projekat finansiraju Evropska unija sa 85 odsto, te Grad Trebinje i Kulturni centar sa 15 odsto.

Vrijednost projekta je 330.000 eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije