Radovi na uređenju dijela Merhemića trga u završnoj fazi

08.11.2017. 08:26 / Izvor: Akta.ba

Općina Centar je finansirala ovaj projekat u iznosu od 286.222 KM, dok je za izvođača radova odabrana građevinska firma Bosman.

Ukoliko potraju povoljne vremenske prilike sanacija i uređenje dijela Merhemića trga na Ciglanama bi trebali biti okončani do kraja ove sedmice. Ovo je informacija koja je potvrđena načelniku Općine Centar dr. Nedžadu Ajnadžiću prilikom obilaska ovog gradilišta.

Općina Centar je finansirala ovaj projekat u iznosu od 286.222 KM, dok je za izvođača radova odabrana građevinska firma Bosman.

Od početka radova, od sredine jula ove godine, nakon uklanjanja starih dotrajalih ploča i podloge postavljene su nove granitne ploče na površini od 600 metara kvadratnih. Izgrađeno je stepenište i pristupne rampe za nesmetan prolazak osobama u invalidskim kolicima, koji su obloženi novim kulir pločama otpornim na sve vremenske uvjete.

Ugrađeni su i slivnici, zasađeno dekorativno drveće i postavljen parkovski mobilijar.

U sredini obnovljenog dijela Merhemića trga izgrađena je metalna konstrukcija na kojoj su postavljene brisoleje kao zaštita od sunca, te je završeno polaganje ploča u  novoizgrađenoj fontani, koja će davati ovom dijelu trga poseban ugođaj. Nova fontana ima šest nivoa obrađenih granitom u obliku kvadrata niz koje bi se slijevala voda, a bit će ugrađena i led rasvjeta.

Realizacijom ovog projekta, osim lijepo uređenog centralnog dijela Merhemića trga, biće onemogućen ulazak i prolaz motornim vozilima kako bi se spriječila oštećenja novih ploča na obnovljenom trgu, što je bio problem tokom svih prethodnih godina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije