Radovi na uređenju stadiona Koševo odvijaju se planiranom dinamikom

25.01.2019. 10:31 / Izvor: Akta.ba
Radovi na uređenju stadiona Koševo odvijaju se planiranom dinamikom

Načelnik Ajnadžić je i ovom prilikom ponovio kako Općina Centar svim svojim kapacitetima podržava održavanje najvećeg sportskog događaja u Sarajevu.

U okviru priprema za Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) koji će se u februaru ove godine održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu intenzivirani su radovi na uređenju Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu na kojem je planirano svečano otvaranje ove manifestacije.

Tim povodom je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić danas zajedno sa saradnicima organizirao obilazak stadiona na Koševu kako bi se uvjerio da se potrebni radovi prije otvaranja pomenute manifestacije odvijaju prema utvrđenoj dinamici.

Obilasku su prisustvovali zamjenik gradonačelnik Sarajeva Ivica Šarić, vršilac dužnosti direktorice Centra za sport i rekreaciju Sabina Špago i saradnici, te predstavnici tima koji je zadužen za ceremoniju otvaranja EYOF-a.

Načelnik Ajnadžić je i ovom prilikom ponovio kako Općina Centar svim svojim kapacitetima podržava održavanje najvećeg sportskog događaja u Sarajevu nakon Zimskih olimpijskih igara održanih 1984. godine.

"Općina Centar je uzela aktivno učešće u organizaciji ovog velikog sportskog događaja koji će našu domovinu i njene prirodne ljepote promovisati u svijetu. U proteklom periodu vrijedno smo radili na stvaranju važnih pretpostavki za održavanje EYOF-a. Ponosni smo i sretni što smo dio ove velike međunarodne, internacionalne, ali prije svega sarajevske priče. U proteklom periodu završeno je uspostavljanje centralne sobe za upravljanje sistemom sigurnosti, kao i pojačanje reflektorske rasvjete. Pored toga, završena je dogradnja klupe za stručne timove i rezervne igrače, te prostor za zagrijavanje igrača. Postavljen je novi rezultatski semafor. Trenutno se izvode radovi na ugradnji novih stolica u VIP loži i rekonstrukcija nadstrešnice, kao i rekonstrukcija službenog ulaza. U okviru uređenja stadiona izvršeno je i testiranje obnovljenog plamenika u kojem će ponovo gorjeti Olimpijski plamen nakon 35 godina. Rok za završetak radova je 5. februar, a radujemo se da će svi radovi biti završeni do tog dana. Pozivam sve zainteresirane građane da svojim dolaskom uveličaju svečanu ceremoniju otvaranja Evropskog olimpijskog festivala mladih koja će se održati 10. februara 2019. godine na ovom stadionu", kazao je Ajnadžić i dodao da će na narednoj sjednici Općinskog vijeća Centar 4. februara prezentirati informaciju o organizacionim pripremama za EYOF.

Zamjenik gradonačelnika Šarić je ovom prilikom naglasio da Evropski olimpijski festival mladih ima izuzetno veliki značaj za Grad Sarajevo te izrazio nadu da će ova manifestacija Sarajevu vratiti onaj sjaj koji i zaslužuje kao Olimpijski grad.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije