Investicije / PROJEKTI

Radovi od 4,5 mil KM: Traži se izvođač za obnovu i izgradnju cesta u Mostaru

27.06.2020. 10:48 / Izvor: Akta.ba

Grad Mostar raspisao je u petak javnu nabavku za izvođenje radova na cestama vrijednu 4,5 miliona KM bez PDV-a. 

Kako se navodi, planirana je rekonstrukcija M17.4 - dionica ul. Kralja Tomislava, potom izgradnja rotora na M6.1 na raskrižju ulica Kralja Tomislava i Rudarske.

Također, u planu je i izgradnja M6.1 - dionice Španjolski trg - hotel Ero, 

"Ova cesta je ujedno i glavni pravac Bulevar-Centar II-produžetak Avenije-izlaz iz Mostara. Zbog toga je ova cesta sada, a i u budućnosti će biti jako opterećena. Zbog svega navedenog pristupilo se projektiranju Ulice dr.Ante Starčevića kao ceste sačetiri trake. U projektu nisu razmatrana rješenja raskrižja", navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Radovi uključuju rekonstrukciju podzemnih instalacija vode i kanalizacije na trasi prometnica, izgradnju nove oborinske odvodnje, javne rasvjete te kolničke i pješačke konstrukcije. Izvođenje radova na rekonstrukciji prometnica vrši se prema Sporazumu Grada s J.P. Cestama Federacije BiH i Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija. 

Rok za prijem ponuda je 24. juli 2020. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije