Investicije / PROJEKTI

Radovi u ulici Topal Osman-paše u okviru Južne longitudinale

26.07.2018. 08:41 / Izvor: Akta.ba

Očekuje se odluka Ministarstva saobraćaja KS o gradnji saobraćajnog priključka iz ulice Topal Osman-paše.

Radove na sanaciji u ulici Topal Osman-paše izvodi firma "Euroasfalt" Sarajevo u sklopu izgradnje Južne longutudile.

Imajući u vidu činjenicu da se mora regulisati pješački i saobraćaj u mirovanju u neposrednoj blizini Južne longutudinale, prema Kantonalnom ministarstvu saobraćaja upućen je zahtjev investitora Direkcije za puteve KS za izradu saobraćajnog priključka iz ulice Topal Osman-paše na postojeći parking prema zgradi "Loris".

Pješački saobraćaj sa pomenutog parkinga će se u sklopu izgradnje Južne Longitudinale fizički zatvoriti za motorni saobraćaj koji su do sada koristili stanari i taksisti sa taxi-štanda. U tu svrhu, predložena je izgradnja priključka iz pravca ulice Topal Osman-paše.

Saglasnost na priključak je izdalo Ministarstvo saobraćaja KS. Nakon okupljanja stanara i peticije koja je dostavljena Općini Novo Sarajevo, općinske službe su hitno uputile zahtjev Ministarstvu saobraćaja da razmotre druga rješenja i da se obustavi gradnja priključka u skladu sa zahtjevom stanara.

Jučer su predstavnici Ministarstva saobraćaja ponovo su bili na terenu i sagledali situaciju, nakon čega se očekuje njihova odluka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije