Radovi vrijedni 650.000 KM: Gradi se i biciklistička staza u Zalužanima

18.09.2018. 11:59 / Izvor: Akta.ba
Radovi vrijedni 650.000 KM: Gradi se i biciklistička staza u Zalužanima

Prema planu, trotoar će biti izgrađen uz desnu stranu saobraćajnice u dužini od jednog kilometra, kao i biciklistička staza.

Izgradnja trotoara i biciklističke staze u dužini od jednog kilometra u Ulici put srpskih branilaca u Zalužanima trebalo bi da počne početkom idućeg mjeseca, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Prema projektu, vrijednom oko 650.000 KM, pješačka i biciklistička staza u centralnoj i najfrekventnijoj saobraćajnici u Zalužanima biće sagrađena na dionici od tržnog centra „Hiperkort“ do Grmečke ulice.

Kako su istakli u nadležnom odjeljenju, projekat se realizuje u saradnji sa Jedinicom za koordinaciju poljoprivrednih projekata RS koja je i provodila postupak javne nabavke. Po osnovu te nabavke, za najpovoljnijeg ponuđača izabran je konzorcijum preduzeća „Kozaraputevi“ i „Prijedorputevi“.

Prema planu, trotoar će biti izgrađen uz desnu stranu saobraćajnice u dužini od jednog kilometra, kao i biciklistička staza.

"Pješačka staza biće širine jedan i po metar, biciklistička staza širine jedan metar, a biće izgrađen i pojas zelene površine. Osim toga, u desnoj strani kolovoza, biće urađena oborinska kanalizacija",rekli su iz nadležnog odjeljenja.

Kako ističu, osnovni motiv za pokretanje ovog projekta – povećanje bezbjednosti pješaka koji se u velikom broju kreću ovom frekventnom saobraćajnicom uz koju je izgrađen veliki broj poslovnih i stambenih objekata.

Istovremeno, u Zalužanima se već gradi pješačka staza na potezu od mosta preko rijeke Dragočajke. Na ovom potezu gradi se pješačka i biciklistička staza u dužini od 250 metara, kao i 360 metara nove oborinske kanalizacije. Za ove radove iz gradskog budžeta izdvojeno je 200.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije