Raspisan tender za gradnju kružne raskrsnice u Banjoj Luci

17.12.2018. 15:15 / Izvor: Akta.ba
Raspisan tender za gradnju kružne raskrsnice u Banjoj Luci

Za izgradnju kružnog toka u naselju Lauš, kod restorana "Sirano", ovih dana raspisana je javna nabavka.

Za izgradnju kružnog toka u naselju Lauš, kod restorana "Sirano", ovih dana raspisana je javna nabavka.

Buduća kružna raskrsnica na ukrštanju izuzetno prometne Karađorđeve i Ulice Jovana Raškovića, značajno će olakšati protok vozila na jednoj od najzagušenijih tačaka gradskog saobraćaja.

Proceduru izbora izvođača ovog posla, procijenjene vrijednosti oko 650.000 KM, provodi preduzeće "Putevi Republike Srpske".

"Grad Banja Luka je uradio potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju, dok su proceduru javne nabavke za izbor izvođača radova pokrenuli „Putevi RS“, koje vodi ovaj posao i sa kojim smo potpisali sporazum o realizaciji ovog projekta", kazali su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Kako su istakli, u toku su radovi na gradnji velike kružne raskrsnice na lokaciji budućeg tržnog centra "Delta planet" na ukrštanju Istočnog tranzita i Ulice olimpijskih pobjednika.

Za iduću godinu planiran je nastavak izgradnje kružnih tokova na više lokacija. U okviru tih planova, dogodine nas očekuje izgradnja ovog tipa raskrnica kod Okružnog suda i Policijske uprave.

Kako su istakli iz resornog odjeljenja, "Putevima RS" predložiće potpisivanje sporazuma i gradnju kružnog toka kod "Lesnine", a Grad planira za 2019. godinu kružne raskrsnice na ukrštanju ulica Trive Amelice i Mladena Stojanovića, kod bivše "Mljekare", te na ukrštanju Krfske i Ulice cara Lazara.

Na području grada ove godine izgrađene su četiri kružne raskrsnice, i to dvije u Aleji Svetog Save, kod zgrada Osnovnog suda i Adiko banke, na Rebrovcu kod crkve, te na ukrštanju istočnog tranzita sa Bulevarom Desanke Maksimović, čime je znatno ubrzan protok saobraćaja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije