Raspisan tender za idejno rješenje Banjsko-hotelskog kompleksa Danac u Olovu

30.04.2019. 12:24 / Izvor: Akta.ba
Raspisan tender za idejno rješenje Banjsko-hotelskog kompleksa Danac u Olovu

Općina Olovo raspisala je tender za izradu idejnog rješenja za novi Banjsko-hotelski kompleks na lokaciji poslovne zone Danac.

Općina Olovo raspisala je tender za izradu idejnog rješenja za novi Banjsko-hotelski kompleks na lokaciji poslovne zone Danac kao samostalnog kompleksa čiji kapaciteti treba da pruže visoki nivo turističke ponude iz oblasti zdravstvenog, rekreacionog i banjskog turizma i sa smještajnim kapacitetima u tu svrhu.

Procijenjena vrijednost nabavke je 8.500,00 KM bez PDV-a, a krajnji rok za dostavljanje ponude je 14.05.2019. godine.

Naime, Općinsko vijeće je na sjednici od 28. marta 2019. godine, usvojio Odluku o usvajanju planova potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva, a jedan od projekata je izgradnja Rekreativno-banjskog kompleksa u Olovu.

Općina Olovo je odustala od namjere da lokacija Danac bude prostor za poslovnu zonu i prostor namijenjen za auto-bazu, te podržan prijedlog da se lokaciji Danac utvrdi namjena "Banjsko-hotelski kompleks Danac".

Novi banjski centar je neovisan o postojećim banjsko-lječilišnim kapacitetima u sklopu JZU BRC Aquaterm i treba da bude poluga snažnijeg razvoja ove vrste turizma sa akcentom na visok nivo usluge i sadržaja.

Poslovna zona Danac ima površinu od 45.948 m2. Unutar zone postoji mogućnost priključka na infrastrukturu (električna energija, voda, odvodnja otpadnih voda, mogućnost odlaganja otpada, telekomunikacijsku i transportnu infrastrukturu). Smještena je uz magistralni put M-18 Sarajevo – Tuzla. Od centra Olova udaljena je 1,5 km i nije ograđena.

Budući banjsko-hotelskog kompleksa treba da obezbjedi visok nivo usluge u pogledu smještajnih kapaciteta, lječilišnih i zdravstvenih sadržaja od dijagnostike do terapije, rekreacionih i sportskih sadržaja za pacijente, turiste, građane i aktivne sportiste. T

akođer, u ponudi treba predvidjeti i ostale turističke sadržaje za potrebe kongresnog turizma, šopinga, zabave i sl.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije