Investicije / PROJEKTI

Raspisan tender za sportsku dvoranu na Starčevici

Ovo je druga sportska dvorana koja će biti izgrađena u posljednje dvije godine.

02.01.2020. 10:48 / Izvor: Akta.ba

Grad Banja Luka raspisao je tender za izgradnju sportske dvorane na Starčevici, prvog objekta ove vrste u najvećem gradskom naselju. Ovo je druga sportska dvorana koja će biti izgrađena u posljednje dvije godine.

U izgradnju nove dvorane biće uloženo 850.000 KM, a objekat će biti lociran uz nedavno proširenu Osnovnu školu „Branko Radičević“. Kako je planirano, dvoranu će primarno da koristi škola, ali, u raspoloživim terminima, biće dostupna za sportiste i klubove.

Prema projektu, dvorana će se prostirati na 1.125 metara kvadratnih. U centralnom dijelu planirana je sala za fizičko vaspitanje, te prostorije za odlaganje sportskih rekvizita i svlačionice sa toaletima i tuševima.

Predviđeno je da gradnja nove dvorane traje oko godinu dana.

Prošle godine, Banja Luka je dobila još jednu sportsku dvoranu, i to prenamjenom nekadašnjeg „Šoping centra“ u Jevrejskoj ulici. Otvaranjem ove dvorane, stvoreni su znatano bolji uslovi za djelovanje brojnih sportskih klubova, koji su ranije imali hronični problem sa organizacijom treninga.

Uporedo sa Starčevicom, Grad namjerava izgraditi još jednu novu sportsku dvoranu, i to uz Osnovnu školu „Sveti Sava“ na Laušu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije