Raspisan tender za uređenje šetnice na lijevoj obali rijeke Miljacke

03.05.2018. 10:48 / Izvor: Akta.ba
Raspisan tender za uređenje šetnice na lijevoj obali rijeke Miljacke

Projekat se realizira udruženim sredstvima Vlade Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo objavila je tender za Izvođenje radova na izgradnji šetnice lijevom obalom Miljacke od mosta Ars Aevi do mosta Topal Osman Paše.

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM je 683.761,00 KM.

Projekat se realizira udruženim sredstvima Vlade Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo, a koja su dovoljna za uređenje kompletne dionice u dužini od 1200 metara od poteza mosta "Ars Aevi" do mosta u ulici Topal Osman paše.

Radi se o vrlo frekventnoj pješačkoj lokaciji u čijoj blizini se nalazi park za djecu, škola, park za kućne ljubimce, te objekat nekadašnjeg centra "Boško Buha" – Dječija kuća čiji završetak izgradnje se uskoro očekuje,

Prvom fazom ovog projekta uređena je šetnica od mosta Suade i Olge do mosta „Ars Aevi“ ukupne dužine 400 metara, a nastavak realizacije predviđa kompletiranje iste u skladu sa projektnom dokumentacijom i uređenjem do mosta Topal Osman Paše.

Navedeni projekat obuhvata pješačku stazu širine 3,30 metara, a dužinom šetnice, na određenim razmacima, predviđene su staze koje spajaju postojeću pješačku stazu sa susjednim stazama i pristupima objektima. Dužinom šetnice, predviđena je ugradnja kamenih ploča "jablanički gabro" dimenzija 30x30x8 cm, te klupa i kanti za smeće, kao i rasvjete u određenim razmacima.

Ukupna vrijednost radova iznosit će oko 800.000 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo izdvojila 300. 000 KM, a Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo 500.000 KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije