Investicije / PROJEKTI

Raspisani tenderi za puteve "Zenica - Ovnak" i "Zenica - Arnaut"

08.08.2018. 08:22 / Izvor: Akta.ba

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević održao je sastanak s direktorom Kantonalne direkcije za ceste Refikom Zekovićem na kojem su analizirane dosadašnje aktivnosti na projektima rekonstrukcije putnih pravaca Zenica-Ovnak i Zenica-Arnauti.

Kantonalna vlada je u 2018. godini za ta dva projekta osigurala dva miliona maraka.

Sanacija regionalnog puta R413a Zenica-Ovnak finansira se iz sredstava namijenjenih za kapitalna ulaganja kojima raspolaže Kantonalna direkcija za ceste, a omogućit će kvalitetnije povezivanje područja Ovnaka sa Zenicom, kao i s naseljenim mjestima u općini Travnik.

Kada je u pitanju put Zenica-Arnauti, radi se o lokalnoj saobraćajnici za koju je nadležan općinski nivo vlasti, ali je Vlada ZDK opredijelila jedan milion KM iz kantonalnog budžeta kako bi se omogućila kvalitetnija komunikacija sa desetak sela u Babinskom slivu.

"Za obje saobraćajnice proglašen je javni interes i slijedi eksproprijacija. Na trasi puta Zenica-Arnauti izvode se završni geološko-istraživački radovi za stabilnost terena. Kantonalna direkcija za ceste je raspisala tender za oba puta koji bi trebao biti okončan za 30 dana", kazao je premijer Galijašević, saopćeno je iz Pres-službe ZDK-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije