Realizacija projekta "Zajedno za ljepši Sokolac"

30.08.2019. 10:50 / Izvor: SRNA
Realizacija projekta 'Zajedno za ljepši Sokolac'

Projekat će biti realizovan do februara 2020. godine uz podršku Regionalnog programa lokalne demokratije na Balkanu – „Reload“ koji finansira EU, a sprovodi Razvojni program UN /UNDP/.

Sokolačko Udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama „Podrška“ započelo je realizaciju projekta „Zajedno za ljepši Sokolac“, kojim je planirano opremanje dva dječija igrališta, postavljanje kanti za otpatke i akcija čišćenja ove lokalne zajednice.

Projekat će biti realizovan do februara 2020. godine uz podršku Regionalnog programa lokalne demokratije na Balkanu – „Reload“ koji finansira EU, a sprovodi Razvojni program UN /UNDP/.

Predsjednik ovog udruženja Snježana Bašević, koja je i koordinator projekta, istakla je da su njegovi ciljevi poboljšanje kvaliteta života djece i mladih kroz unapređenje kvalitetnog odnosa prema prirodi, uključivanje svih socijalno-isključenih kategorija društva u aktivnosti u zajednici, kao i unapređenje kulturnih i sportskih sadržaja na području opštine Sokolac.

Ona je navela da je projektom planirano opremanje dva dječija igrališta – u dvorištu sokolačke Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i kod stadiona „Bara“, zatim postavljanje kanti za otpatke, te akcija čišćenja koja je planirana za drugu polovinu septembra.

„Ideja je da jednim pristupom povežemo različite aspekte društvenog života, uključimo djecu i mlade u sve aktivnosti predviđene projektom i pružimo im zanimljive sportske i ekološke sadržaje“, rekla je Baševićeva Srni.

Baševićeva je istakla da je projektom planirano postavljanje nove opreme na dva igrališta u gradskom naselju kako bi za najmlađe bio obezbijeđen adekvatan prostor za igru.

Ona je dodala da će mališani na Sokocu od oktobra do decembra imati priliku da pohađaju besplatne ekološke radionice, ali i školu sporta.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je Srni da će lokalna uprava podržati projekat Snježane Bašević, koja je godinama aktivan humanista i osnivač Udruženja „Podrška“ kroz čiji rad je pomognuto više od 80 lica iz socijalnih kategorija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije