Realizovani brojni infrastrukturni projekti u KSC "Mladost"

22.08.2020. 08:26 / Izvor: Akta.ba
Realizovani brojni infrastrukturni projekti u KSC 'Mladost'

Trenutno se izvode aktivnosti na kompletnom krečenju dvorane.

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko zajedno sa menadžmentom JU “Centar za kulturu, sport i informisanje”, a uz podršku gradonačelnice Amre Babić, kontinuirano ulaže u infrastrukturne projekte u KSC “Mladost” Visoko.

U proteklom periodu urađeni su mnogobrojni projekti na poboljšanju uslova za treniranje, modernizaciji i estetskom uređenju zgrade i njene unutrašnjosti. Izvršeni su radovi prve faze na krovu dvorane ukupne površine 2.000 m3, čiju je izgradnju finansirao Grad Visoko sa 75.000 KM, dok je Federalno ministarstvo dodijelilo 50.000 KM. U drugoj fazi urađeno je dodatnih 1.000 m3 ukupne površine, čija je rekonstrukcija finansirana potpuno iz Budžeta Grada Visoko u iznosu od 78.451,76 KM sa PDV-om.

Izvršena je zamjena i postavljanje novog, modernog digitalnog semafora, čime je dvorana stvorila preduslov za neka međunarodna takmičenja, te je u taj projekat uloženo 24.000 KM iz Budžeta Grada Visoko. U svrhu stvaranja kvalitetnijih uslova, rekonstruisane su dvije centralne svlačionice sa kompletnim kupaonicama i popratnim toaletima u iznosu od 20.000 KM.

Važan projekat koji ima za cilj uštedu energije jeste zamjena vanjske stolarije sa PVC stolarijom, čija je vrijednost 35.000 KM.

Također, urađena je zamjena staklene kose stijene s prednjeg dijela dvorane čija je svrha sigurnost ali i estetski uređen prednji dio zgrade, u vrijednosti projekta 38.610 KM, od čega je 20.000 KM finansirano iz Budžeta Grada Visoko.

Paralelno s projektima estetskog uređenja zgrade, uređen je predulaz u cjelini, farbanje metalne ograde, postavljanje led reklame KSC “Mladost”, postavljanje keramike na tribine te postavljanje novih zaštitnih mreža iza golova ukupne vrijednosti 35.000 KM finansirano iz Budžeta Grada Visoko i dijelom grant sredstava kompanije Etihad d.o.o.

Sigurnost objekta je na visokom nivou, zgrada je obezbijeđena unutrašnjim i vanjskim video nadzorom, finansiranim iz vlastitih sredstava JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” u vrijednosti od 14.000 KM. Također, urađena je gromobranska instalacija što također osigurava zgradu od udara gromova, u vrijednosti od 10.000 KM.

Trenutno se izvode aktivnosti na kompletnom krečenju dvorane.

KSC “Mladost” je godinama centar važnih kulturno-sportskih događaja i od velikog je značaja, kako za sam grad Visoko, tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, te se na modernizaciji i infrastrukturi kontinuirano radi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije