Investicije / PROJEKTI

Rebalansom budžeta obezbijeđeno 4,6 miliona KM za školu na Šipu

16.06.2021. 13:35 / Izvor: Akta.ba

Usvojenim Izmjenama i dopunama budžeta Općine Centar za 2021. godinu za školu na Šipu je obezbijeđeno 4,6 miliona maraka. Izgradnju ovog objekta u kojem će biti smješteno i obdanište zajednički finansiraju Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo.

Načelnik Srđan Mandić je kazao da su sredstva Općine Centar i Kantona Sarajevo udružena kako bi se objekat izgradio u 2021. godini.

"Škola na Šipu je trebala biti završena prije par godina, ali su probijeni svi rokovi. S obzirom da je Šip naselje u ekspanziji mi moramo školski objekat završiti u ovoj godini i to ćemo i uraditi. Prilikom zajedničke posjete sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom obećali smo da će prvi učenici krenuti u ovu školu početkom školske godine i činimo sve da to obećanje ispunimo. Iznos obezbijeđenih sredstava u rebalansu budžeta Općine Centar potvrđuje našu namjeru da školu na Šipu stavimo u funkciju što prije", naglasio je načelnik Mandić.

Radovi na školi se intenzivno izvode, a trenutno je fokus na unutrašnjosti objekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije