Regeneracija učestvuje na projektu izrade odvodnje na IX transverzali u Sarajevu

20.04.2018. 14:20 / Izvor: Akta.ba
Regeneracija učestvuje na projektu izrade odvodnje na IX transverzali u Sarajevu

Regeneracija učestvuje u mnogim projektima, kao što je instalacija fekalne i oborinske kanalizacije na projektu izgradnje naselja Poljine Hills u Sarajevu.

Regeneracija uspješno posluje od 2005. godine, a bave se proizvodnjom i instaliranjem uređaja za pročišćavanje otpadnih i oborinskih voda, te izrade vodovodnih sistema.

"Naš primarni cilj je baziran na materijalu od armiranog poliestera. U našem asortimanu imamo proizvode kao što su separatori, šahtovi, mastilovci, biološki prečistači, bazeni za kupanje. Također zastupamo i svjetsku kompaniju MEA, koja se bavi linijskom odvodnjom", kazala je za Akta.ba  Martina Mišić, komercijalni predstavnik kompanije Regeneracija za područje Hercegovine.

Što se tiče poslovanja za prošlu godinu, jako su zadovoljni, te se nadaju da će ove godine biti još bolji i jači.

"Svake godine širimo i unapređujemo svoj tim, dakle uz komercijalu, laboratoriju, imamo i inženjere koji nam daju tehničku podršku na terenu i rade skupa s nama na projektima", dodala je Mišić.

Kada su u pitanju prošlogodišnji projekti, Mišić je istakla da ih je bilo mnogo.

"Najznačajniji projekat je dio autoputa Svilaj-Odžak koji smo u martu 2017. ugovorili sa firmom Strabag d.o.o. Sarajevo, projekat odvodnje na autoputu Vc, dionica Svilaj – Odžak na kojem je isporučeno i ugrađeno preko 1000 pjeskolova naše kompanije, 400 šahtova, te 25 separatora. Ukupna dužina dionice je 11 km", objasnila je Mišić.

Također, u proljeće 2017. godine Regeneracija je počela sa građevinskim radovima na instalaciji fekalne i oborinske kanalizacije na projektu izgradnje naselja Poljine Hills u Sarajevu.

"Naselje bi po završetku radova trebalo imati 10 stambenih zgrada sa ukupno 260 stanova, 20 poslovnih prostora i 280 garažnih mjesta. Ima još mnogo projekata koji su nas označili u prošloj godini", kazala je Mišić.

Što se tiče ove godine, nastavljaju punim intenzitetom. Regeneracija je, kao odobreni podizvođač radova, sredinom februara 2018. godine počela sa izvođenjem radova na projektu izrade odvodnje na IX transverzali u Sarajevu, koja će povezivati prostor Boljakovog Potoka sa Alipašinim Poljem i omogućiti bolju unutargradsku saobraćajnu komunikaciju. Radovi se odnose na dionicu koja polazi od Ulice Džemala Bijedića do spoja sa rondoom, uključujući i rekonstrukciju raskrsnica sa ulicama Džemala Bijedića i Safeta Zajke.

Iz Regeneracije su istakli da je deveta transverzala jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata iz oblasti saobraćaja, koji Općina Novi Grad realizuje zajedno sa Direkcijom za puteve KS-a.

"U ovoj godini planiramo raditi još jače i bolje, dakle širimo naš tim i dijelujemo na teritoriji BiH, ali i šire. Izvozimo u Hrvatsku, te očekujemo još uspješniju proizvodnju i saradnju sa klijentima", istakla je Mišić.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije