Rekonstrukcija puta Vraca-Trebević će biti završena prije početka zimske sezone

Investicije / URBANIZAM

Rekonstrukcija puta Vraca-Trebević će biti završena prije početka zimske sezone

25.07.2019. 10:23 / Izvor: Akta.ba

Potpisan je ''Sporazum o definisanju međusobnih odnosa o zajedničkom ulaganju u dio regionalnog puta R446, Vraca-Trebević u dužini od 3 kilometra”.

Nenad Nešić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća ''Putevi Republike Srpske'' d.o.o. Banja Luka i Bojo Gašanović, načelnik opštine Istočni Stari Grad potpisali su, 24.07.2019. godine u Istočnom Starom Gradu ''Sporazum o definisanju međusobnih odnosa o zajedničkom ulaganju u dio regionalnog puta R446, Vraca-Trebević u dužini od 3 kilometra.''

Nenad Nešić najavio je da će projekat rehabilitacije dijela puta biti završen unarednih 20 dana, a kompletan posao do kraja oktobra, prije početka zimske sezone na Jahorini. 

"Od Vraca do Brusa imaćemo potpuno rekonstruisanu dionicu ovog puta što će značajno doprinijeti razvoju turizma u ovom dijelu Republike Srpske", naglasio je Nešić.

Vrijednost ovog projekta je oko 900.000KM, a prema sporazumu učešće opštine Istočni Stari Grad i Vlade Republike Srpske je po 50 odsto planiranih sredstava.

Bojo Gašanović, načelnik opštine Istočni Stari Grad je precizirao da je ova opština, putem Savjeta ministara obezbijedila 450.000 KM, i naglasio da je i Vlada Republike Srpske pokazala razumijevanje za ovaj projekat i obezbjedila drugu polovinu sredstava, u čemu je učestvovalo i Javno preduzeće "Putevi RepublikeSrpske".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije