Rekonstrukcija Zanatskog centra "Veselin Masleša" u Banjoj Luci – Prijedlog 1.

30.03.2010. 14:42 / Izvor: eKapija.ba
Rekonstrukcija Zanatskog centra 'Veselin Masleša' u Banjoj Luci – Prijedlog 1.

U periodu od 15. februara do 8. marta Grad Banja Luka pozvao je sva zainteresovana pravna i fizička lica, koja - u skladu sa Zakonom o uređenju prostora - posjeduju licencu za izradu tehničke dokumentacije (arhitektonske faze), da svojim prijedlozima arhitektonsko-oblikovnog koncepta u procesu rekonstrukcije i remodelacije Zanatskog centra "Veselin Masleša" (Stari zanatski centar) u Banjoj Luci doprinesu formiranju odgovarajućeg identiteta ovog dijela centralnog gradskog jezgra.

Od zainteresovanih učesnika očekivalo se da na dobrovoljnoj bazi (bez naknade) izrade i u digitalnom obliku dostave prijedlog arhitektonsko-oblikovnog koncepta Zanatskog centra "Veselin Masleša".

Autoru dostavljenog najboljeg prijedloga arhitektonsko-oblikovnog koncepta, koji svojim oblikovanjem i materijalizacijom u najvećoj mjeri zadovolji potrebe navedenog prostora, biće dodijeljen ugovor za izradu Idejnog rješenja Zanatskog centra "Veselin Masleša" (Stari zanatski centar) u Banjoj Luci, u skladu sa čl. 47. Zakona o javnim nabavkama u BiH i odredbama Pravilnika o postupku direktnog sporazuma Grada Banja Luka.

Najbolji prijedlog arhitektonsko-oblikovnog koncepta postaće obavezujući prilikom rekonstrukcije za sve investitore i vlasnike poslovnih prostora u Zanatskom centru "Veselin Masleša".

Zaključno sa 8. martom ove godine u prostorije Grada Banja Luka dostavljeno je pet radova, koji su 19. marta prezentovani na sjednici Komisije Odjeljenja za prostorno uređenje, i to sljedećim redoslijedom:

  • PROJEKT a. d.
  • ARS STUDIO d. o. o.
  • QUART d. o. o.
  • Institut za građevinarstvo IG d. o. o.
  • ROUTING d. o. o.

Nakon prezentacije, Komisija Odjeljenja za prostorno uređenje konstatovala je da dva, od pet prispjelih radova, nisu ispoštovala važeću plansku regulativu i programski zadatak, te oni nisu uzeti u dalje razmatranje. Izabrana tri rješenja koja su u skladu sa postojećom planskom regulativom, eKapija.ba će predstaviti pojedinačno.

Odjeljenje za prostorno uređenje Administrativne službe Grada je također pozvalo vlasnike i potencijalne investitore u poslovne prostore u rekonstruisanom Zanatskom centru "Veselin Masleša", kao i druga zainteresovana lica, da daju svoj stav i mišljenje i na taj način doprinesu izboru najboljeg arhitektonsko-oblikovnog koncepta Zanatskog centra, glasanjem putem ankete, koja je postavljena na službenoj web stranici Grada Banja Luka.

Anketa traje do 9. aprila ove godine...

PRIJEDLOG 1.

U nastavku Vam donosimo Prijedlog 1. – odnosno prvi arhitektonsko-oblikovni koncept u procesu rekonstrukcije Zanatskog centra "Veselin Masleša".

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije