Rekonstrukcija zgrade Hitne pomoći početkom naredne godine

25.10.2019. 13:20 / Izvor: Akta.ba
Rekonstrukcija zgrade Hitne pomoći početkom naredne godine

Iduće godine počinje rekonstrukcija centralnog objekta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, potvrdila je ministrica zdravstva KS Amela Sofić.

Iduće godine počinje rekonstrukcija centralnog objekta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, potvrdila je ministrica zdravstva KS Amela Sofić.

"Želimo ovoj ustanovi vratit stari sjaj i opremiti je sa savremenom, modernom opremom. Posebno je važna i edukacija kadrova koju ova ustanova kontinuirano provodi i pruža  medicinskim  radnicima na području čitave BiH", poručila je Sofić.

Inače, Vlada Kantona Sarajevo izdvojila je 50.000 KM za izradu projektne dokumentacije, a za cijeli projekat je planirano izdvojiti oko milion KM.

"Radit će se i unutrašnja i vanjska sanacija objekta, s tim da se vanjski izgled zgrade neće drastično promijeniti, jer je ona autorski zaštićena. Planirano je da se zamijene instalacije, kao i sva dotrajala oprema, stolarija i fasada. Izmjestit će se dispečerski centar na drugu lokaciju unutar zgrade kako bi mogao nesmetano raditi, odnosno kako ne bi imao kontakt sa našim ekipama i pacijentima. Moguće je da će doći i do dislokacije stomatologije, ali i apoteke koja se nalazi na zavučenom mjestu. Radit ćemo i na formiranju kisikane",  kazao je za Oslobođenje Adem Zalihić, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije