Investicije / PROJEKTI

Reprezentacija BiH mogla bi dobiti nacionalni stadion

15.03.2018. 12:00 / Izvor: Akta.ba

Bosna i Hercegovina konačno bi mogla dobiti nacionalni stadion. Idejni projekt izgradnje nacionalnog stadiona predstavljen je predstavnicima Unije evropskih nogometnih asocijacija (UEFA) i Nogometnog saveza BiH tokom jučerašnje posjete Općini Novi Grad.

Stadion bi se gradio u Halilovićima u neposrednoj blizini Centra "Safet Zajko" gdje postoji adekvatno zemljište koje je u vlasništvu Općine Novi Grad.

Prema procjenama arhitekata izgradnja stadiona bi koštala 40 miliona eura.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić za poslovni portal Akta.ba je kazao kako je Općina zajedno sa NFS BiH pokrenula idejni projekat, koji je prezentiran gostima iz UEFA-e. Njihov utisci su kako navodi pozitivni, te će izvijestiti rukovodstvo UEFA-e koje odlučuje o finansiranju i sufinansiranju takvih projekata.

"Stadion bi trebao imati kapacitet 30.500 sjedećih mjesta, uz sve sadržaje. Posebno su visoki standardi kada su u pitanju parking, VIP parking, gostujući navijači, standardni za invalidne osobe, sigurnosne mjere...", kazao je Efendić, dodajući ukoliko se ukaže potreba u kansijem projektovanju, stadion može doći i do nivoma premium kategorije.

"Na takvom stadionu onda se mogu igrati finala, kao što je Liga prvaka ili Europske lige",  zaključio je Efendić.

E. Ko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije