Investicije / URBANIZAM

Reumal nastavlja sa ulaganjima, obnavljaju i kapacitete Nove bolnice

Nastavak adaptacije će zavisiti od popunjenosti kapaciteta u Novoj bolnici.

14.03.2020. 08:54 / Izvor: Akta.ba

Nakon završene adaptacije smještajnog dijela u hotelu “Reumal”, kako je i obećano, u 2020. godini počeli su radovi na renoviranju i dijela prostora u Novoj bolnici.

Renoviranje 2. sprata Nove bolnice (Banje) se sastoji od potpune izmjene namještaja, zamjene podova u sobama, zamjena dijela zidnih pločica, totalna rekonstrukcija podova u kupatilima i ugradnja protukliznih pločica, postavljanje obloga sa led rasvjetom na zidove, zamjena etisona u hodniku i sličnih radova.

"Prije svega cilj ovih radova je urediti prostor namijenjen djeci, kako bi njihov boravak bio što ugodniji. U prvoj fazi se radi ukupno 17 soba na 2. spratu, to jeste 34 kreveta, a završetak započetih radova se očekuje u narednih 15 dana.", izjavio je direktor Alija Mukača.

Nastavak adaptacije će zavisiti od popunjenosti kapaciteta u Novoj bolnici.

Prema riječima Mukače, Reumal bilježi konstantan rast broja gostiju.

"U prva dva mjeseca u 2020. godini u odnosu na prošlu godinu, rast broja gostiju je veći za 15% u odnosu na 2019. godinu koja je također bilježila rast od oko 8% u odnosu na broj gostiju u istom periodu u 2018. godini. Samim time, i prihodi su veći za 17% za prva dva mjeseca 2020. godine, što je pokazatelj nastavka dobrog poslovnog rezultata ostvarenog u 2019. godini.", zaključuje Mukača.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije