Revidirani nacrt Regulacionog plana naselja Repušine - u planu brojni sadržaji

04.01.2019. 10:17 / Izvor: Akta.ba
Revidirani nacrt Regulacionog plana naselja Repušine - u planu brojni sadržaji

Trenutno je u toku Javni uvid na Revidirani nacrt Regulacionog plana naselja Repušine nakon kojeg će biti otvorena i javna rasprava.

Revidiranim Nacrtom Urbanističkog plana grada Bihaća za period 2010.-2030. godina, shodno projektnom programu definisana je granica obuhvata plana, odnosno površina urbanog područja Grada Bihaća u iznosu od 4.211,52 ha na kojoj je planirana izgradnja brojnih sadržaja, saznaje Akta.ba. 

U obuhvat Plana, odnosno u urbano područje Grada ušlo je 20 mjesnih zajednica.

Trenutno je u toku Javni uvid na Revidirani nacrt Regulacionog plana naselja Repušine nakon kojeg će biti otvorena i javna rasprava.

U prostornom obuhvatu plana planirani su brojni sadržaji kao što je izgradnja kolektivnih stambenih objekata uz "Obilaznicu“ sa sjeverne strane, na slobodnoj neizgrađenoj površini. Spratnost objekata maksimalno iznosi do P+4.

Pored toga planirana je izgradnja četiti stambeno-poslovna objekta takođe uz "Obilaznicu“, preko puta planiranog tržnog centra, gdje je planirana površina u prizemlju namjenjena isključivo poslovnoj namjeni.

Individualna stambena izgradnja planirana u poleđini kolektivnog tipa stanovanja prema obali Une.

Ukupano 75 parcela, odnosno objekat individualnog tipa u ekskluzivnom dijelu. Na južnom dijelu u već izgrađenoj strukturi individualnog stanovanja između "Obilaznice“ i ulice Irfana Ljubijankića interpolirano je 12 objekta.

Poslovni sadržaji planirani su u prizemlju stambeno-poslovnih objekata, a od zasebnih slobodnostojećih objekata planirana je izgradnja dva hotela i jednog motela sa kapacitetom od po cca 40 do 80 ležaja.

U planu je i izgradnja obdanište kapaciteta za 120 djece.

Planom su predviđene i biciklističke staze uz saobraćajnice motornog saobraćaja i kao zasebne biciklističko pješačke staze u zoni rekreacije uz rijeku Unu.

Predmetni prostor pripada urbanom području općine Bihać. Sa geomorfološkog aspekta radi se o subhorizontalanom terenu koji predstavlja dio prostrane aluvijalne terasne ravni, gdje se apsolutne visine kreću od 218 do 228 m.n.m. Granicu predmetnog područja jednim dijelom čini rijeka Una, inače glavni recipijent šireg predmetnog prostora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije