Investicije / PRIVATIZACIJA

Riješen spor oko hotela "Stella" u Neumu

Rješenjem Ustavnog suda Federacije BiH u korist Agencije za privatizaciju Hercegovačko-neretvanskog kantona, okončan je spor između Agencije za privatizaciju FBiH i Agencije za privatizaciju HNK.

17.12.2014. 13:13 / Izvor: eKapija.ba

Rješenjem Ustavnog suda Federacije BiH u korist Agencije za privatizaciju Hercegovačko-neretvanskog kantona, okončan je spor između Agencije za privatizaciju FBiH i Agencije za privatizaciju HNK u svezi s nadležnošću nad privatiziranjem hotela "Stella" u Neumu, saopćeno je na sajtu Vlade HNK.

Kako su istakli iz Agencije za privatizaciju HNK, aktom najviše sudske instance u Federaciji BiH potvrđena je zakonitost tvrdnji i postupaka koje su provodili u svezi s nadležnošću za privatiziranje hotela, a u skladu s tim i drugih neumskih hotela koji još nisu privatizirani.

Također, naglasili su kako su Agencija za privatizaciju FBiH na čelu s direktorom Šuhretom Fazlićem i Federalno ministarstvo okoliša i turizma na čelu s ministricom Brankom Đurić, u posljednje tri godine, opstruirali ranije donesene presude Vrhovnog suda Federacije i svojim djelovanjem nanijeli veliku štetu hotelu "Stella", što je dovoljan razlog i za podnošenje krivičnih prijava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije