Rješavaju se imovinsko-pravni odnosi za početak izgradnje Prve transverzale

13.02.2020. 12:06 / Izvor: Akta.ba
Rješavaju se imovinsko-pravni odnosi za početak izgradnje Prve transverzale

Posljednja aktivnost ove lokalne zajednice kada je u pitanju Prva transverzala je procjena nepokretnosti objekta salona namještaja Lily.

S obzirom na činjenicu da se projekat izgradnje Prve transverzale nalazi u vrhu prioriteta ove lokalne zajednice, Općina Centar Sarajevo na čelu sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem poduzima sve neophodne aktivnosti kako bi svi poslovi iz nadležnosti ove lokalne zajednice bili što prije završeni.

S tim u vezi, ubrzano se radi i na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, te stvaranju preduslova za rušenje objekata koji se nalaze na trasi Prve transverzale, a što direktno utiče na početak izgradnje.

Posljednja aktivnost ove lokalne zajednice kada je u pitanju Prva transverzala je procjena nepokretnosti objekta salona namještaja Lily u ulici Halida Kajtaza 2 koji je planom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo predviđen za rušenje s obzirom da se nalazi na trasi Prve transverzale.

Općina Centar je u rekordnom vremenu izvršila procjenu nepokretnosti objekta salona namještaja „Lily“ čime su stvoreni uslovi za nastavak rušenja objekata na trasi Prve trasnverzale.

Općina Centar će i u buduće sve zahtjeve Vlade Kantona Sarajevo i nadležnih ministarstava, te Zavoda za izgradnju KS i kantonalne Direkcije za puteve u vezi sa rješavanjem imovinsko-pravnih pitanja uklanjanja stambenih i poslovnih objekata na važećoj, planom utvrđenoj trasi Prve transverzale, u svakom pojedinačnom predmetu, za koje je dostavljena potpuna i uredna dokumentacija od strane ovih institucija, rješavati u najhitnijim zakonom predviđenim rokovima. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije