RS: Za asfaltiranje ulica u izbjegličkim naseljima 300.000 KM

19.11.2021. 14:23 / Izvor: SRNA
RS

Vlada Republike Srpske izdvojila je ukupno 27,8 miliona KM za investiranje u lokalne zajednice širom RS, s tim da je iznos za jednu opštinu ograničen na milion KM.

"Vlada Republike Srpske izdvojiće 300.000 KM za asfaltiranje tri kilometra ulica u izbjegličkim naseljima u opštini Vukosavlje", rekao je Srni načelnik ove opštine Borislav Rakić.

Asfaltiranje je predviđeno u naseljima Faza jedan i Faza dva u mjesnoj zajednici Vukosavlje, a Rakić je naveo da će time biti završeno infrastrukturno uređenje ovih naselja sa više od 1.000 stanovnika prognanih iz 30 opština bivše Jugoslavije.


"U mjesnoj zajednici Vukosavlje prethodnih godina asfaltirana je većina ulica, urađena je kanalizaciona mreža i ulična rasvjeta, te izgrađena vodovodna mreža koja će biti puštena u upotrebu nakon završetka radova na izgradnji bunara vode za piće u ovoj opštini", rekao je Rakić.

On je napomenuo da je opština, osim projekta asfaltiranja ulica, koji je prioritet, kandidovala i projekte vodosnabdijevanja u naselju Jezero i rekonstrukciju puta u mjesnoj zajednici Jakeš od centra opštine do raskrsnice magistralnog puta Bijeljina-Doboj i regionalnog puta Modriča-Odžak, u ukupnoj vrijednosti od 750.000 KM.

Rakić je rekao da će projekat vodosnabdijevanje biti realizovan u okviru programa Evropske banke za obnovu i razvoj /EBDR/, dok je ranije dogovoreno da "Putevi Republike Srpske" finansiraju rekonstrukciju puta od raskrsnice do opštinskog administrativnog centra u Jakešu.

"Sve mjesne zajednice imale su svoje prioritete, a oni će se u narednom periodu rješavati sredstvima opštine uz podršku mještana i Vlade Republike Srpske", naveo je Rakić.

Vlada Republike Srpske izdvojila je ukupno 27,8 miliona KM za investiranje u lokalne zajednice širom RS, s tim da je iznos za jednu opštinu ograničen na milion KM. 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije