Rudari FBiH podržavaju izgradnju Bloka-7 u Termoelektrani Tuzla

15.07.2014. 12:54 / Izvor: Fena
Rudari FBiH podržavaju izgradnju Bloka-7 u Termoelektrani Tuzla

Predsjedništvo Samostalnog sindikata radnika Rudnika FBiH u današnjem saopćenju je navelo da će pružiti apsolutnu podršku predstavljenom modelu izgradnje BLOKA-7.

Predsjedništvo Samostalnog sindikata radnika Rudnika Federacije BiH u ponedjeljak je prisustvovalo prezentaciji procedure odabira strateškog partnera i izgradnje BLOKA-7 u Termoelektrani Tuzla koju je izvršila Uprava JP ''Elektroprivreda BiH'' d.d. Sarajevo. 

Uporedo s izgradnjom BLOKA-7 TE Tuzla vrši se investiranje u modernizaciju rudnika uglja Kreka u Tuzli u visini od 200.000.000 KM. 

Predsjedništvo Samostalnog sindikata radnika Rudnika FBiH u današnjem saopćenju je navelo da će pružiti apsolutnu podršku predstavljenom modelu izgradnje BLOKA-7, svjesni činjenice da samo uz pravovremenu izgradnju BLOKA-7 radna mjesta rudara u Rudnicima uglja ''Kreka'' mogu biti sigurna. 

"Rudari 'Kreke' i Samostalni sindikat radnika Rudnika FBiH će prihvatiti samo jednu odluku Parlamenta FBiH, a to je odluka po kojoj će se omogućiti početak izgradnje BLOKA-7 u TE Tuzla u suprotnom smo spremni svim snagama suprotstaviti se svima koji zbog političkih interesa ugroze početak izgradnje BLOKA-7", ističu iz Sindikata radnika Rudnika FBiH.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije