Rudnik magnezita Kladanj-Otvaranje novih radnih mjesta nema alternativu

09.04.2015. 09:06 / Izvor: eKapija.ba
Rudnik magnezita Kladanj-Otvaranje novih radnih mjesta nema alternativu

Međusobna saradnja i rad privrednih društava Rudar d.o.o. Tuzla, koji vrši pripreme za eksploataciju u rudniku magnezita u Kladnju, i JP Šume TK d.d. Kladanj bila je tema sastanka čiji je domaćin bio premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Međusobna saradnja i rad privrednih društava Rudar d.o.o. Tuzla, koji vrši pripreme za eksploataciju u rudniku magnezita u Kladnju, i JP Šume TK d.d. Kladanj bila je tema jučerašnjeg sastanka čiji je domaćin bio premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Kako je istaknuto Rudar je u proteklih osam mjeseci izvršio sve svoje obaveze koje proističu iz Ugovora o prijenosu koncesije za eksploataciju magnezita. Prije svega to se odnosi na ulaganje od preko 4 miliona KM, iako je ugovorom predviđeno ulaganje od 2 miliona KM tokom naredne tri godine.

Također, Rudar je preuzeo 12 radnika Rudnika magnezita i uposlio novih 60 radnika, a ugovorom je bilo predviđeno upošljavanje 45 radnika tokom naredne 3 godine.

"Sve ovo pokazuje dinamiku radova i nastojanje Rudara da što prije ponovo počne i sa eksploatacijom magnezita na ovom području", istakao je generalni direktor Rudara Asmir Kadrić.

"Ovaj projekat, koji već pokazuje perspektivu otvaranja novih radnih mjesta, nema alternativu. Ipak sve aktivnosti na projektu moraju biti provođene u skladu sa trenutno važećom zakonskom i drugom pravnom regulativom, a Vlada će, zajedno sa resornim ministarstvima i javnim preduzećima učiniti dodatne napore kako bi se ubrzala njegova realizacija", istakao je Premijer Gutić insistirajući na korektnom poslovnom odnosu svih preduzeća koja egzistiraju na ovom području.

Osim premijera Gutića i direktora Kadrića jučerašnjem sastnaku su prisustvovali i načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavunović, v.d. direktor JP Šume TK d.d. Kladanj Seid Čorbić i tehnički direktor Rudar d.o.o. Adnan Avdić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije