Rusi zainteresirani za investiranje u Derventu

07.10.2019. 09:33 / Izvor: Akta.ba
Rusi zainteresirani za investiranje u Derventu

Načelnik Simić je izrazio zadovoljstvo drugom posjetom ruske delegacije i istakao da sastanak predstavlja nastavak saradnje .

Delegacija Privredne komore moskovskog okruga Domodedovo boravi koja je boravila u Derventi razgovarala je sa načelnikom opštine Miloradom Simićem i njegovim saradnicima o uspostavljanju privredne i ekonomske saradnje. Ovo je druga posjeta ruskih privrednika u posljednja tri mjeseca, a posebno zadovoljstvo posjetom je izrazio zamjenik predsjednika Privredne komore Domodedova Denis Kočetov, kome je ovo druga posjeta Derventi.

"Svaki dolazak u Republiku Srpsku je praznik za nas i zadovoljstvo je što smo ponovo ovdje.Divni ljudi i još ljepše gostoprimstvo i to je najljepši poklon koji nam je Derventa priredila i ovaj put. Došli smo da se još upoznamo sa mogućnostima saradnje i imamo ideje šta treba da uradimo,a što se tiče poslova hoću da o tome govorimo poslije nove godine kada ću moći konkretno da iznesem sve naše aktivnosti“, rekao je Kočetov.

"Treba  istaći da je potrebno još raditi na popularizaciji Dervente i Republike Srpske u ovom moskovskom regionu te upoznati privrednike i potencijalne investitore sa našim potencijalima", zaključak je članova ruske delegacije.

Načelnik Simić je izrazio zadovoljstvo drugom posjetom ruske delegacije i istakao da sastanak predstavlja nastavak saradnje .

"Danas su ovdje predstavnici privredne komore,a i predstavnici avio-kompanije, sa ciljem uspostavljanja veza između Moskve i Banjaluke. To nije u našoj nadležnosti ali je svakako dobra stvar za Republiku Srpsku. Takođe, tu je i jedan mladi hotelijer koji ima namjeru da investira,a ovdje je došao da vidi naše potencijale. Sada je već izvjesno da smo pronašli jednu opštinu u Voronješkoj oblasti koja je izrazila želju za uspostavljanjem bliskih odnosa sa Derventom što će rezultirati našom posjetom tamo i dolaskom njihovih privrednika u Derventu. Razradićemo mogućnosti saradnje,tamo gdje imamo zajedničke interese, nešto slično sa bratskom opštinom Pinerolo iz Italije sa kojom imamo bliske odnose već 14 godina i nije slučajno da desetak talijanskih kompanija posluje u Derventi", rekao je načelnik Simić i dodao da su u privrednoj komori Domodedova dali sebi u zadatak da zbliže dvije zemlje.

Ruska delegacija je poslije razgovora sa rukovodstvom opštine posjetila manastir Pokrova Presvete Bogorodice u Bišnji te preduzeća „Sanino“ i „Mreža Netvork“.

Takođe, ruska delegacija je posjetila i banje u Kulašima i Tesliću i razgovarala o mogućnostima saradnje u oblasti banjskog turizma.Održani su i sastanci sa načelnicima Broda,Srpca i Dervente u Srpcu, na koji je pozvan i ruski ambasador u BiH, Petar Ivancov.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije