Ruske kompanije kupile imovinu RAOP-a za oko 7,6 miliona KM

29.08.2013. 12:37 / Izvor: SRNA
Ruske kompanije kupile imovinu RAOP-a za oko 7,6 miliona KM

Konačno je pozitivno riješena agonija RAOP-a. Ruski partner kupio je na današnjoj licitaciji imovinu preduzeća "Energoinvest - Rasklopna oprema" /RAOP/ za oko 7.600.000 KM.

Ruski partner kupio je na današnjoj licitaciji imovinu preduzeća "Energoinvest - Rasklopna oprema" /RAOP/ za oko 7.600.000 KM.

Predsjednik sindikata RAOP-a Siniša Milošević izjavio je Srni da se na drugoj licitaciji, održanoj u Privrednom okružnom sudu Istočno Sarajevo, pojavio ruski partner koji je bio u pregovorima sa Vladom Republike Srpske i kupio imovinu za trećinu procijenjene vrijednosti nepokretne imovine.

"Konačno je pozitivno riješena agonija RAOP-a. Prodajom je ostvareno nekoliko ciljeva koji su nam bili bitni,  a to je da jedan dio radnika ode u penziju, shodno tome što je Poreska uprava Republike Srpske  namirila svoja potraživanja, i što je svim radnicima povezan radni staž", rekao je Milošević. 

Prema njegovim riječima, cilj je bio  da se očuva industrijska proizvodnja u Istočom Sarajevu i da se sačuva  RAOP kako  ne bi otišao  u stečaj,  jer bi se time sve ugasilo. 

"Mislim da smo ostavarili najbitnije - da očuvamo RAOP, da počne ponovo da radi i da zapošljava mnogo više radnika od broja koji je trenutno zaposlen", istakao je Milošević. 

On je naveo da su imovinu, u dogovoru sa Vladom Republike Srpske,  kupile ruske kompanije "Vektor plus"  i "KER-Engineering Ltd. Kazan".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije