Ruske kompanije žele posao modernizacije TE Gacko i Ugljevik

04.04.2018. 07:53 / Izvor: SRNA
Ruske kompanije žele posao modernizacije TE Gacko i Ugljevik

Tokom sastanka razgovarano je o rekonstrukciji i modernizaciji termoelektrana Gacko i Ugljevik od strane Podoljske fabrike za mašinogradnju.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je jučer u Banjoj Luci sa Sergejem Ivanovičem Šmatkom, specijalnim predstavnikom predsjednika Ruske Federacije o pitanjima međunarodne suradnje u oblasti elektroenergetike i s predstavnicima grupe kompanija "ZiO“, koja predstavlja asocijaciju ruskih kompanija u sklopu Akcionarskog društva "Podoljska fabrika za mašinogradnju“. 

Tokom sastanka razgovarano je o rekonstrukciji i modernizaciji termoelektrana Gacko i Ugljevik od strane "Podoljske fabrike za mašinogradnju“, zahvaljujući kojom bi se produžio životni vijek dvije termoelektrane i povećala njihova snaga, saopćeno je iz ureda entitetskog predsjednika.

Dodik i specijalni predstavnik predsjednika Ruske Federacije Sergej Šmatko istaknuli su, kako se dodaje, značaj saradnje u svrhu modernizacije i rekonstrukcije energetskih objekata u RS, te izrazili nadu da će današnji sastanak rezultirati konkretnim dogovorima u što skorije vrijeme.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije