S desne obale rijeke Dobrinje izgrađeno novo dječije igralište

02.08.2021. 12:52 / Izvor: Akta.ba

Na prostoru mjesne zajednice "Dobrinja D", u ulici Trg Sarajevske olimpijade, na porostoru s desne obale rijeke Dobrinje izgrađeno je novo dječije igralište.

Na prostoru mjesne zajednice "Dobrinja D", u ulici Trg Sarajevske olimpijade, na porostoru s desne obale rijeke Dobrinje izgrađeno je novo dječije igralište.

Stanovnici dijela Dobrinje između rijeke Dobrinje i ulice Želimira Vidovića - Kelija imali su problem sa nedostatkom igrališta za najmlađu djecu, jer na ovom potezu, osim sportskih, nije bilo ni jedno dječije igralište.

"Općina Novi Grad Sarajevo je izdvojila finansijska sredstva, izradila projektnu dokumentaciju, te završila izgradnju dječijeg igrališta na ovom lokalitetu. Igralište je izgrađeno na lokaciji, gdje je nekada postojalo dječije igralište u ulici Trg Sarajevske olimpijade na zelenoj rekreacionoj površini uz rijeku Dobrinju. U sklopu novoizgrađenog igrališta izgrađena je nova gumirana podloga (antistres) postavljene su ljuljačke za manji i veći uzrast djece, kula sa toboganima, a mališani mogu uživati na njihalicama i klackalicama. Roditelji, nane i dede mogu odmoriti na parkovskim klupama dok se djeca igraju. Molbilijar je prilagođen djeci najmlađeg uzrasta kao i starijioj djeci uzrasta do 12 godina", saopćili su iz Općine Novi Grad.

U toku 2019. godine pored ovog dječijeg igrališta Općina je izvršila rekonstrukciju sportskog igrališta sa malim fudbalom i košarkom. Na istom lokalitetu kroz program sportskih igrališta za 2021. godinu planirana je izgradnja vježbališta na otvoreno – street workout igralište, čime će biti upotpunjeni sportski sadržaji u ovom dijelu Dobrinje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije