Investicije / PROJEKTI

Sanacija krovova i fasada zgrada u Općini Novi Grad Sarajevo

12.08.2014. 14:58 / Izvor: eKapija.ba

U općini Novi Grad Sarajevo u toku su radovi na sanaciji zajedničkih dijelova stambenih zgrada. Radovi se izvode u naselju Dobrinja, gdje se radi sanacija ravnih krovova zgrada u ulicama Emila Zole na broju 8 i Omladinskih radnih brigada na broju 12, kao i kosog krova zgrade u ulici Branka Mikulića broj 5.

Projektom, u koji Općina Novi Grad Sarajevo investira oko 300. 000 konvertibilnih maraka, bit će obuhvaćene zgrade na Dobrinji, Alipašinom Polju, Čengić Vili, Otoci i Briješću.

Radi se o djelimičnoj i potpunoj sanaciji krovova, sanaciji balkona, odnosno bočnih dijelova zgrada i fasada zgrada. Najveći dio radova odnosi se na sanaciju ratne štete, a manji dio zbog dotrajalosti.

Radovi su započeti polovinom jula, a u proteklom periodu je završena sanacija dijelova balkona na stambenim zgradama na Trgu djece Dobrinje broj 15, 17, 19 i 21 na Dobrinji, kao i sanacija podrumskih prostorija i fasade na objektu u ulici Franje Kluza broj 6 u Briješću.

Općina Novi Grad je u ovoj godini izdvojila 400. 000 maraka za potrebe sanacija krovova i fasada stambenih zgrada na teritoriji općine. Obzirom na to da je javna nabavka proizvela cijenu manju od izdvojenih sredstava, preostala sredstva od oko 100. 000 KM bit će uložena u dodatne sanacije krovova stambenih zgrada.

Programom sanacije zajedničkih dijelova stambenih zgrada bit će obuhvaćeni i objekti na Trgu ZAVNOBiH-a broj 1, u ulicama Omera Hajma broj 3i 4, Gradačačka broj 3, Trgu zlatnih ljiljana broj 16, u ulicama Brčanska broj 11, Gradačačka broj 35, Rejhana Demirdžića broj 4, Geteova broj 11, Omera Hajama broj 6, Omera Hajama broj 2, Gradačačka broj 106, Trg ZAVNOBiH-a broj 23 i Omera Dolovčića broj 4.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije