Saniran pružni prelaz kod Energoinvesta spoj ulica Džemala Bijedića i Tvornička

Investicije / URBANIZAM

Saniran pružni prelaz kod Energoinvesta spoj ulica Džemala Bijedića i Tvornička

26.07.2019. 09:01 / Izvor: Akta.ba

Sinoć je saniran pružni prelaz kod Energoinvesta - spoj ulica Džemala Bijedića i Tvornička. Na ovaj način uveden je novi pristup izradi radova koji su u ranijem periodu uglavnom vršeni tokom dana.

Sanacija putne infrastrukture u proteklom periodu izazivala je ljutnju građana Sarajeva s obzirom na to da su radovi uglavnom vršeni tokom dana i u periodu kada je najveći promet vozila. Takvim pristupom stvarane su gužve koje su znatno usporavale saobraćaj u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. 

Nova vlast u Kantonu Sarajevo odlučila je da promijeni dosadašnju praksu na način da se radovi na cestama izvode noću kada je i najmanji intenzitet saobraćaja na ulicama Sarajeva.

Ovaj pristup demonstriran je sinoć prilikom sanacije pružnog prijelaza kod Energoinvesta, odnosno spoj ulica Džemala Bijedića i Tvornička. Iz Vlade KS sinoć su objavili kako je zbog lošeg stanja tramvajske infrastrukture došlo do pucanja asfalta uz šine te da radove izvodili KJKP Rad i KJKP Gras. 

Tokom cijele noć na terenu je bio i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta koji je nadgledao izvođenje radova. Inače, radovi su počeli sinoć u 23 sata, a već jutros u 6:00 sati sanacija je bila završena što znači da je tada i omogućeno normalno odvijanje saobraćaja. 

U martu 2020. godine planiran je početak rekonstrukcije kompletne tramvajske infrastrukture kada će biti uređeno i trajno rješavanje pružnog prijelaza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije