Sanski Most dobija modernu gradsku tržnicu

20.03.2017. 13:51 / Izvor: Akta.ba
Sanski Most dobija modernu gradsku tržnicu

Na konferenciji je izraženo zadovoljstvo ovim projektom te rečeno kako je ovo dobar primjer saradnje dvije zemlje.

Na press konferenciji koja je održana u Sanskom Mostu, najavljena je realizacija projekta izgradnje nove gradske tržnice. Riječ je o projektu koji će se finansirati sredstvima Generalne direkcije vakufa Republike Turske.

O ovoj temi su govorili ambasador Republike Turske u BiH, Haldun Koč i načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, te glavni sanski imam Husein ef. Kovačević i koordinator ovog projekta, Mirsad ef. Spahić.

Istaknuto je kako je riječ o višemilionskom projektu kojeg je Medžlis IZ Sanski Most kandidirao preko Vakufske direkcije BiH, a prihvaćen je u prijateljskoj u Turskoj.

Na konferenciji je izraženo zadovoljstvo ovim projektom te rečeno kako je ovo dobar primjer saradnje dvije zemlje na ekonomskom planu.

Nakon toga, ambasador Koč je u pratnji predstavnika lokalne vlasti i Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most obišao prostor gradske pijace gdje će se u skoroj budućnosti graditi moderna gradska tržnica s mnoštvom različitih sadržaja.

Inače, riječ je o jednom od značajnijih projekata tokom poslijeratnog perioda, a u narednim mjesecima, u saradnji s lokalnim vlastima trebale bi biti obavljene sve neophodne aktivnosti u cilju rješavanja urbanističke i građevinske dozvole, kako bi radovi mogli započeti već na jesen.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije