Sarajevo dobija igralište prilagođeno djeci sa poteškoćama u razvoju

13.12.2017. 07:44 / Izvor: Akta.ba

Radi se o igralištu namijenjenom za svu djecu površine od 2.064,36 m², sa mobilijarom koji je prilagođen i djeci sa poteškoćama u razvoju.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica firme „Mibral“ d.o.o Sarajevo Maja Bralović – Smith potpisali su Ugovor o izvođenju radova na izgradnji dječijeg igrališta u ulici Envera Šehovića.

Radi se o igralištu namijenjenom za svu djecu površine od 2.064,36 m², sa mobilijarom koji je prilagođen i djeci sa poteškoćama u razvoju.

U svom obraćanju, Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da se radi o modernim parkovima  izgrađenim po najsavremenijim standardnima sa certificiranim mobilijarom.

Igralište će sadržavat prostor za igru djece sa gumenom podlogom, zaštitnu zelenu površinu, kao i zelenu površinu sa klupama za odmor. Prostor će biti ograđen metalnom ogradom, visine 1,2 m, po unutrašnjoj strani oboda formirat će se zeleni pojas sa klupama za sjedenje i kantama za otpatke, a po vanjskoj strani oboda će biti zasađena živa ograda koja će graničiti sa pješačkom stazom širine 2,4 m.

Početak izvođenja radova planiran je čim vremenski uslovi to dozvole, a vrijednost Ugovora je 365.239 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije