Investicije / PROJEKTI

Sarajevo: Počela rekonstrukcija jedne od najvažnjih saobraćajnica u centru grada

23.06.2021. 11:36 / Izvor: Akta.ba

Počela je rekonstrukcija ulice Hamdije Kreševljakovića, a većina radova izvodit će se noću kako bi se saobraćaj u ovom dijelu grada odvijao nesmetano.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač nakon održanog sastanka posjetili gradilište.

Rekonstruisat će se 650 metara saobraćajnice, od Drvenije do Trga Austrije, za šta je Ministarstvo izdvojilo 537.000 KM.

"Ova ulica je važna i radi novih trolejbusa koji dolaze početkom iduće godine. Zadovoljni smo početkom radova i činjenicom da će noćni radovi smanjiti gužvu u ovom dijelu grada. Radovi koji se budu izvodili tokom dana neće uticati na odvijanje saobraćaja. Pred nama je još mnogo značajnih projekata koje ćemo raditi u ovoj općini", rekao je ministar Šteta.

Rekonstrukcija podrazumijeva kompletnu zamjenu gornjeg i donjeg dijela ceste, zamjenu trotoara i radove na površinskoj odvodnji.

Pored navedenog, Općina Stari Grad Sarajevo je izabrala izvođača za rekonstrukciju kanalizacionih instalacija.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije