Investicije / NEKRETNINE

Sarajevo: Pri kraju radovi na izgradnji stambene zgrade u ulici Sepetarevac čija vrijednost iznosi 1,200.000 KM

12.03.2009. 11:17 / Izvor: eKapija.ba

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je 11. marta 2009. godine sa svojim saradnicama arhitekticama Almom Sadović i Sadetom Divanović, obišao objekat u izgradnji u ulici Sepetarevac 21. Riječ je o dvospratnoj stambenoj zgradi sa mansardom, gdje će u petnaest jednosobnih i dvosobnih stanova biti smještene porodice iz ruševnih objekata sa područja Centra, saopćila je press služba Općine Centar.

Od kraja septembra 2008. godine, kada su zvanično počeli radovi na izgradnji objekta na lokaciji gdje je prethodno uklonjen ruševni objekt, radnici građevinske firme "Prograd" iz Žepča su nakon zidanja etaža završili i postavljanje krovne konstrukcije prekrivene limom i postavili termo izolaciju na tri strane zgrade. Čim to dozvole vremenske prilike, slijedi postavljanje završnog sloja fasade.

Od radova na unutrašnjem uređenju objekta završeni su zidarski radovi kao i postavljanje vodovodnih i elektro instalacija. U toku je postavljanje vanjske stolarije kao i instalacija za grijanje na prirodni gas. Nakon toga slijede radovi na postavljanju keramike i parketa. Za stručni nadzor je angažovana firma "IPSA Institut".

Načelnik Bećirević je izrazio zadovoljstvo urađenim poslovima, tim prije što na tom gradilištu svakodnevno rade 24 radnika - kako bi izgradnja objekta bila završena na proljeće.

Projekt izgradnje stambene zgrade u ulici Sepetarevac, čija vrijednost iznosi 1,200.000 KM, finansira se iz budžeta Općine Centar. Namjera Općine je da nastavi uklanjanje ruševnih objekata i na tim lokacijama izgradi nove stambene komplekse za smještaj porodica iz ruševnih zgrada ili da zemljište privede krajnjoj namjeni u skladu sa regulacionim prostornim planovima.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici Projekti

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije