Investicije / NEKRETNINE

Sarajevo: Sondažom terena pristupilo se izradi urbanističkog projekta "Šahinagića ulica – I faza" - Podzemne garaže neće utjecati na vanjski izgled lokacije

19.01.2010. 12:45 / Izvor: eKapija.ba

Općinsko vijeće Općine Stari Grad donijelo je na sjednici održanoj 04.11.2009. godine Odluku o pristupanju izradi urbanističkog projekta "Šahinagića ulica – I faza". Ovih dana je pomenutoj lokaciji vršena sondaža terena, a naručilac radova je Zavod za planiranje i razvoj Kantona Sarajevo, dok će Općina Stari Grad snositi troškove poslova.

Prema riječima načelnika Općine Stari Grad, Ibrahima Hadžibajrića riječ je o podzemnim garažama čijom će izgradnjom početi rješavanje problema saobraćaja u mirovanju na području Općine, odnosno Grada.

"Trenutno se vrše ispitivanja, a još nije završen građevinski, odnosno izvedbeni projekat. S obzirom da se radi o podzemnim garažama, one neće uticati na vanjski izgled lokacije. Nadam se da će do kraja ove godine biti završena potrebna papirologija, a kada projekat bude gotov objavićemo konkurs za najboljeg investitora. Općina nema sredstava za izgradnju ovih garaža, tako da ćemo najvjerovatnije izabrati investitora koji će uložiti sredstva i sa kojim ćemo potpisati Ugovor na nekih 15-20 godina tokom kojih će biti dužan da Općini plaća određena sredstva od dobiti, a po isteku Ugovora taj objekat ostaje u vlasništvu Općine. Na taj način smo riješili i pitanje ruševnog objekta NA-MA,", riječi su načelnika Hadžibajrića.

Tekst i foto: Službene internet stranice Općine Stari Grad

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije