Investicije / PROJEKTI

Sarajevoputevi rade na sanaciji ulice Garaplina u Starom Gradu

Počela je sanacija kolovoznih oštećenja u ulici Garaplina (krak uz ulicu Bistrik), na području Mjesne zajednice Bistrik u općini Stari Grad. Ova ulica bit će sanirana u dužini od 78 metara, s obzirom da je postojeći asfalt u lošem stanju.

29.08.2014. 13:49 / Izvor: eKapija.ba

Počela je sanacija kolovoznih oštećenja u ulici Garaplina (krak uz ulicu Bistrik), na području Mjesne zajednice Bistrik u općini Stari Grad. Ova ulica bit će sanirana u dužini od 78 metara, s obzirom da je postojeći asfalt u lošem stanju. Rekonstrukcija će podrazumijevati skidanje starog asfalta i tampona, postavljanje novog tampona, izdizanje šahtova i šibera, te asfaltiranje ulice.

“Radovi se odvijaju planiranom dinamikom. Uklonjen je stari oštećeni asfalt, tako da je u toku ravnanje terena, te postavljanje novog tampona”, pojasnili su u Odsjeku za komunalne poslove Općine Stari Grad.

Izvođač radova je firma „Sarajevoputevi“, a projekat sa oko 14.000 KM finansira Općina Stari Grad Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije