Sarajevski Strucon dobio posao u Crnoj Gori vrijedan 9 miliona eura

Investicije / PROJEKTI

Sarajevski Strucon dobio posao u Crnoj Gori vrijedan 9 miliona eura

04.07.2019. 10:07 / Izvor: Akta.ba

Uprava javnih radova i sarajevsko preduzeće Strucon potpisali su ugovor o izradi idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju šestosjedne isklopive žičare na Hajli, u Rožajama.

Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću saopšteno je da je u ponedjeljak takođe ugovorena i izrada idejnog rješenja ski staza na toj lokaciji.

"Ugovorena vrijednost izrade tehničke dokumentacije i radova je blizu devet miliona eura, koje će Vlada obezbijediti kroz kapitalni budžet", navodi se u saopštenju.

Sarajevska kompanija se obavezala da će u roku od dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora izraditi idejno rješenje žičare, a četiri mjeseca od njegovog prihvatanja i glavni projekat za taj segment ugovora.

"Na osnovu prihvaćene projektne dokumentacije, izgradnja šestosjedne isklopive žičare biće završena u roku od 18 mjeseci od uvođenja izvođača u posao", rekli su iz Vlade.

Ugovoreni rok izrade idejnog rješenja ski staza je dva mjeseca od potpisivanja ugovora.

"Planinski vrhovi Hajle prepoznati su kao atraktivna turistička destinacija, čijom će valorizacijom Rožaje postati novi centar zimskog turizma", dodaje se u saopštenju.

Uprava javnih radova već nekoliko mjeseci realizuje zahtjevan posao izgradnje pristupne saobraćajnice od Rožaja do lokaliteta Štedim, na kojem će se nalaziti bazna stanica, u dužini od 7,2 kilometra.

"Najveći dio puta je pripremljen za asfaltiranje, a predstoji probijanje završne trase do Štedima", zaključuje se u saopštenju.

PODIJELI:

TAGOVI:

Strucon

Hajla

Crna Gora

žičara

Rožaje

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije