Investicije / PROJEKTI

Sarajevsko naselje Dobrinja dobija novo igralište (Foto)

Igralište će biti podijeljeno u dva dijela, jedna zona je predviđena za košarku, dok će se druga koristiti za mali nogomet.

30.04.2020. 09:05 / Izvor: Akta.ba

Na području mjesne zajednice "Dobrinja A“ općina Novi Grad, u ulici Šefika Dorića u toku je rekonstrukcija sportskog igrališta.

Igralište će biti u potpunosti obnovljeno, ali i ograđeno. Izvođač radova firma "Dinalsa“ d.o.o. trenutno vrši postavljanje ograde oko igrališta, a uporedo sa tim, radi se i uklanjanje stare asfaltne plohe. Potom slijede zemljani radovi, nasipanje pijeska i pripremni radovi za izgradnju nove sportske plohe.

Igralište će biti podijeljeno u dva dijela, jedna zona je predviđena za košarku, dok će se druga koristiti za mali nogomet.

U sklopu projekta, za koji je iz općinskog budžeta za 2019. godinu izdvojeno oko 106.000 KM, bit će postavljen novi mobilijar, golovi, tabla za košarku, klupe i korpe za otpatke, a igralište će dobiti i multifunkcionalnu podlogu – sportski pod.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije