Sarajevsko naselje Jezero dobilo moderni stambeni objekat

16.01.2018. 11:41 / Izvor: Akta.ba

Objekat bi zvanično trebao biti useljiv krajem januara ove godine.

Na području sarajevskog naselja Jezero izgrađen je moderni stambeni objekat.

Objekat je završen i uskoro dočekuje prve stanare. Vrijednost cijele investicije iznosi cca. 1.300.000 KM. Radi se o urbanom stambenom objektu u centru grada, na području naselja Jezero, sa odličnom primarnom jugozapadnom orjentacijom i jednostavnim pristupom zgradi sa glavne ceste. 

Iz Agencije za posredovanje u prometu nekretninama, Metropola nekretnine za Akta.ba su kazali da je jedna od osnovnih karakteristika objekta savremeni način gradnje, koji potpuno odgovara visokim europskim standardima kvalitete, a radi se o ICF metodi gradnje, Isolated Concrete Form, koja podrazumijeva visoku otpornost na različite uvjete ekstremnih vremenskih nepogoda, npr. vrlo visoke ili niske temperature, vatre, vlage ili soli.

"Ova forma gradnje je poznata kao mnogo trajnija od jednostavne betonske strukture. Također grijanje unutar objekta je obezbijeđeno putem sistema toplotnih pumpi, što predstavlja sistem balansiranog grijanja i hlađenja. Sva ostala oprema i materijali su također visoke kvalitete", kažu iz Agencije.

Gradnju objekta su izvodile firme Duljević d.o.o. i Smart Building d.o.o. Sarajevo, te KN Vision za završne radove. Sam projekat radila je kompanija ahA+knAp d.o.o. Sarajevo a ovlašteni posrednik je Metropola nekretnine d.o.o. Sarajevo.

Objekat se sastoji od ukupno četiri vrlo praktično osmišljene stambene jedinice, namijenjene ljubiteljima komfornog i urbanog načina života. U suterenskom dijelu objekta nalazi se šest garažnih mjesta. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije